Resultaten voor de 17e eeuw

 
de 17e eeuw
17e eeuw Wikipedia.
Overzicht van de jaren in en rond de 17e eeuw. De 17e eeuw van de christelijke jaartelling is de 17e periode van 100 jaar, dus bestaande uit de jaren 1601 tot en met 1700. De 17e eeuw behoort tot het 2e millennium.
hypothecaire lening
Betrekkingen tussen Nederland en Zweden in de 17e eeuw IsGeschiedenis.
Betrekkingen tussen Nederland en Zweden in de 17e eeuw. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima brengen vandaag een staatsbezoek aan Stockholm. Het bezoek is ter ere van het 400-jarige bestaan van de onderlinge betrekkingen, wat volgend jaar uitgebreid gevierd wordt. Toch zijn de betrekkingen tussen Nederland en Zweden niet altijd zo goed geweest.
mazouttank opvullen
Gouden Eeuw Nederland Wikipedia.
Tot de vermaardste Nederlandse schilders uit de 17e eeuw behoren Ferdinand Bol, Albert Cuyp, Gerrit Dou, Carel Fabritius, Govert Flinck, Jan van Goyen, Frans Hals, Pieter de Hooch, Pieter Pieterszoon Lastman, Jan Lievens, Nicolaes Maes, Gabriël Metsu, Adriaen van Ostade, Paulus Potter, Rembrandt Harmenszoon van Rijn, Pieter Jansz.
17e eeuw Wikikids.
De 17e eeuw was gunstig voor de de Republiek der 7 Nederlanden de naam van Nederland in de 17e eeuw. Dat kwam mede door de wereldhandel die werd aangevoerd door de VOC, maar we hadden niet alleen een VOC ook een WIC, maar in de 17e eeuw was er niet alleen handel.
België in de 17de eeuw De Spaanse Nederlanden en het Prinsbisdom Luik 1585-1715 www.tento.be.
Onze zeventiende eeuw verbleekt inderdaad naast de Gouden Eeuw van de noorderburen. En de vergelijking met de Nederlanden in de zestiende eeuw en met het Oostenrijkse bewind in de achttiende eeuw valt ongunstig uit. De samenstellers van de tweedelige uitgave België in de 17de eeuw brengen daarbij belangrijke nuances aan.
Google Maps van de 17e eeuw wordt geveild: de grootste en. Brussel Het Nieuwsblad.
Naast de uitzonderlijke wereldatlas van Blaeu zonder twijfel hét pronkstuk van de veiling veilt Arenberg Auctions nog 1.409 andere loten op 25 en 26 mei. Opmerkelijk daarbij zijn onder meer 300 miniatuurboekjes verdeeld over 160 loten uit de 17e, 18e, 19e en 20e eeuw.
Odilia's' dagboek: dagelijks leven in de 17e eeuw Historisch Nieuwsblad.
woensdag 30 december 2015 Odilia's' dagboek: dagelijks leven in de 17e eeuw. Op Odilia's' wereld houdt de circa 17-jarige Haagse Odilia Beck al het hele jaar een dagboek bij. Iedere dag kun je lezen wat ze vandaag dat wil zeggen, vandaag in 1624 allemaal ondernam en meemaakte.

Contacteer ons